Ordu Fındığı 200 Bin TL Kaybettirdi! atv'de yarışmacı şok oldu...

TAKİP ET

Ordu en çok fındığı ile tanınıyor. ATV'de yarışmada Ordu Fındığı şıkkı yarışmacıya 200 Bin TL kaybettirdi.

ATV’de yayınlanan “Kim Milyoner Olmak İster” yarışmasının bu akşamki bölümünde coğrafi işaretli Ordu ürünleri soruldu. Yarışmaya İstanbul’dan katılan 19 yaşında olan Yaren Erol, 200 bin liralık 9. soruya kadar geldi.

Yarışmanın sunucusu Kenan İmirzalıoğlu, Yaren Erol’a coğrafi işaretle tescilli olmayan Ordu ürününü sordu. Şıklar, Ordu pidesi, Ordu tostu, Ordu Kivisi ve Ordu fındığıydı. Uzun süre düşünen yarışmacı önce çift cevap hakkını kullandı.

Yarışmacı cevap olarak ‘ Ordu Kivisi’ dedi ancak Ordu Kivisi Ordu’nun tescillenmiş ürünü olduğu için bilemedi. Sonraki cevap olarak ise B şıkkı olan Ordu pidesini söyledi. Ancak doğru cevap Ordu’da coğrafi işaretle tescilli olmayan Ordu fındığıydı.

Yaren Erol, 200 bin liralık 9. soru olan Ordu sorusunu doğru cevabı veremeyerek yarışmadan elenmiş oldu.  

Öte yandan bu soruyla birlikte Ordu’nun üçte biri kadar fındık üreten Giresun fındığını coğrafi işaretle tescillerken, Türkiye’de üretilen fındığın üçte birini üreten Ordu’nun ürettiği fındığı tescillememesi ise yeniden gündeme gelmiş oldu.
Gürgentepe çakıldak fındığı tescilli
Ordu'da üretilen fındık çeşitlerinden sadece Gürgentepe Çakıldak Fındığı tescilli bulunuyor. Diğer üretilen fındıkların tescili ise bulunmuyor.