Ordu Giresun Havalimanı'nda nefesler tutuldu; Tatbikat başarılı geçti

TAKİP ET

Ordu-Giresun Havalimanında iki yılda bir yapılması gereken Acil Durum ve Ateşli Yangın Tatbikatı başarı ile gerçekleştirildi. Tatbikat basına kapalı yapıldı.

Deniz dolgusu yapılarak inşa edilmesi nedeniyle dünyada 3. Avrupa’da ilk olma özelliğini taşıyan Ordu Giresun Havalimanı’nda tatbikat vardı. Senaryo gereği kırıma uğrayan uçakta bulunan 3 mürettebat ve 12 yolcu denizden kurtarıldı.

Tatbikata,  Ordu Giresun Havalimanı ARFF ekipleri kara, deniz unsurları ve temsili yaralılarla birlikte toplam 30 kişi, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü kara ve deniz unsurlarıyla birlikte 15 kişi, Sahil Güvenlik Komutanlığı hava ve deniz unsurlarıyla birlikte 34 kişi, Ordu İl Afet Acil Durum Müdürlüğü kara ve deniz unsurlarıyla birlikte 12 kişi, Ordu Büyükşehir Belediye İtfaiyesi kara ve deniz unsurlarıyla birlikte 9 kişi, Ordu ve Giresun İl Sağlık Müdürlükleri kara araçlarıyla 10 kişi olmak üzere toplamda 110 kişi ile 1 helikopter, 8 adet bot/tekne ve yaklaşık 10 adet kara aracı (ambulans, itfaiye kurtarma) katıldı.

Havalimanındaki tatbikatı Ordu Valisi Muammer Erol da takip etti.