Ordu Giresun Havalimanı'nı 9 yılda 7.8 milyon yolcu kullandı

TAKİP ET

Ordu Giresun Havalimanı 9 yılı geride bıraktı. Ordu ve Giresun'un gelişmesine katkı sunan havalimanının sorunları aradan geçen 9 yıla rağmen giderilemedi.

Ordu ile Giresun'un iki yakasını bir araya getiren Ordu Giresun Havalimanı 22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete girdi. Deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen Ordu Giresun Havalimanı  Dünyada 3. Avrupa'da ilk olma özelliğini taşıyor.


9 yılda Ordu Giresun Havalimanı, 200 bini yurtdışı 7.8 milyon yolcuya hizmet verdi.
3 metre pist uzunluğu ve yılda 2 milyon yolcu kapasiteli Ordu Giresun Havalimanı iki ilin gelişmesine katkı sundu. Ordu Giresun Havalimanı'ndan Türk Hava Yolları, A Jet, Pegasus ve Sunexpres seferler düzenliyor. İç hatlarda İstanbul Yeni Havalimanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, İzmir ve Ankara'ya direkt uçuşlar var. Yaz döneminde Almanya uçuşları yapılıyor.


Sorunlar çözülemedi
Ordu Giresun Havalimanı'nın aradan 9 yıl geçmesine rağmen sorunları hala çözüm bekliyor. Sefer iptalleri ile Türkiye'nin en çok sefer iptal edilen havalimanı olan Ordu Giresun Havalimanı'nda görüş mesafesinin düşük olduğu dönemlerde uçuş yapılamıyor. Yeterli sefer olmaması da ayrı bir sorun olarak duruyor.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Ordu Giresun Havalimanı'nın açılışının 9. yılıyla ilgili şu paylaşımı yaptı;
Türkiye’nin ve Avrupa’nın denize dolgu yapılarak inşa edilen ilk havalimanı Ordu Giresun Havalimanımız, 22 Mayıs 2015 tarihinden bu yana yolcularımıza konforlu ve emniyetli seyahat imkânı sunmaya ve bölgenin gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor.
Başarılarla dolu nice yıllara...