Ordu ile Sivas'ı birbirine bağlayan yol ne zaman açılacak?

TAKİP ET

Karadeniz'i en kısa güzergahla Akdeniz'e bağlayan Ordu Dere Yolu ulaşıma kapanalı 100 gün oldu. 10 Temmuz tarihinde yaşanan sel felaketinde  Ordu Dere Yolu Çağlayan mevkiinde çöktü.
Çöken bölge viyadüklerle geçilecek. Yoldaki son çalışmalarla ilgili bilgiyi Mesudiye eski Belediye Başkanı İsa Gül paylaştı;
Yolumuzun Açılmasını Dört Gözle Bekliyoruz !
Sel ve heyelan nedeniyle kapanan aylardır ne zaman açılacak denilerek bir saatlik yolu iki buçuk saatte zor şartlarda  tali yolu kullanarak geçtiğimiz Karadeniz Akdeniz  Bağlantı Yolu (Dere Yolu) viyadük çalışmalar son hızıyla devam ediyor.
13 metrelik orta direk zayıf zemin nedeniyle 28 metreye çıkartılması ,bir hafta devam eden aşırı yağmur ve ilgili derenin su derbisinin yükselmesi nedeniyle ;temel betonun atılması  çalışmaları uzattığını gördük ..Orta direk betonunun yarın itibariyle 12 metreye çıkacağı  ve 2 günde 4 metre yükseltilerek hızlı bir şekilde devam ettiğini gördük. Orta direk ayağı bittiğinde diğer tüm kiriş üst malzemelerinin hazır olduğu,
yatay blokların dökümü tamamlanarak montaja hazır halde bekletilmektedir.
 Tüm Ordumuzun ve bölge insanımızın sabırla beklediği viyadüğün yakın zamanda bitirmek için olağanüstü çaba sarfedilmektedir.  
Karayolları Sonsun Bölge Müdürlüğümüzden 
çalışmalarla ilgili bilgi alarak;vatandaşlarımızın mağduriyetini tekraren ilettik.
Bugün edindiğimiz bilgiyi halkımızla paylaşıyoruz.