Ordu merkezli operasyonda iş insanlarından haraç alan şebeke çökertildi!

TAKİP ET

Ordu merkezli  Ankara, Tekirdağ, Kocaeli ve Antalya'da gerçekleştirilen operasyonda 30 kişi tutuklandı, 24 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 

Ordu'da operasyon Altınordu, Ünye ve Fatsa'da gerçekleştirildi.Ordu'da 12 şüpheli yakalandı. Ordu ile birlikte operasyon, Ankara, Tekirdağ, Kocaeli ve Antalya'ya uzandı. Şüphelilerin işadamlarından haraç istedikleri belirlendi.

 Ordu'da Gözaltına Alınan Şüpheliler ve Ele Geçirilen Suç Unsurları

E.Ö.(39), Y.A.(30), Ö.D.(24), K.Ö.(38), A.R.K.(26), S.D.(17), Ş.Ş.(21), Y.C.(27), E.Ç.(21), K.Ç.(35), Ş.F.K.(30) ve M.A.M.(29).

"1 adet AK-47 otomatik tüfek,
9 adet tabanca,
3 adet tüfek,
1 adet 7.62 kalibre fişek,
3 adet GPS takip cihazı,
Uyuşturucu ticaretinde kullanılan hassas terazi,
Uyuşturucu kullanımında kullanılan kova düzeneği." Ele geçirildi.

6 Aylık Titiz Çalışma Sonrası Operasyon
Organize suç örgütünün faaliyetlerini deşifre etmeye yönelik 6 aylık titiz bir çalışmanın ardından gerçekleştirilen operasyonla, toplamda 24 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 30 şüpheli tutuklandı.

Suç ve Suçlulara Karşı Kararlılık
Yetkililer, suç işleyenlere hiçbir şekilde göz yumulmayacağını ve suçla mücadelenin her alanda olduğu gibi organize suçlarla da kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
İşadamlarından haraç istediler
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da operasyonun detaylarıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, " İş insanlarını yağmalamak amacıyla tehdit ve silah zoruyla para istedikleri, örgütün, haksız para talebini kabul etmeyen iş insanlarına yönelik motosikletli tetikçileri kullanarak silahlı saldırı düzenledikleri, eğlence mekanlarını zorla ele geçirmek amacıyla işyeri sahiplerine ve çalışanlarına yönelik silahlı eylemler gerçekleştirdikleri tespit edildi" dedi.