Ordu Millet Bahçesi'nde otopark krizi

TAKİP ET

Ordu'da yıkıln 19 Eylül Stadı'nın yerine yapılan Millet Bahçesi içerisine 2000 bin adetlik otoparka Çevre ve Şehircilik Bakanlığı red cevabı verdi. Bakanlık Ordu'ya 417 adetlik otoparkı uygun gördü.
Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Öztürk  Ordu Valiliğind edüzenlenen kooridnasyon kurulu toplantısınd akonuştu.Ordu Muhtarlar Derneğinin kendilerine Milet Bahçesi projesi kapsamında 417 değil 2 bin araçlık otopark yapılmasını içeren bir dilekçe verdiklerini belirten Öztürk, konuyu bakanlığa ilettiklerini ancak olumsuz cevap aldıklarını bakanlığın talebi reddettiğini belirtti.
MALİYET ARTIYOR
Bakanlığın Ordu Milley Bahçesi'ndeki 2 bin kapasiteli otoparka karşı çıkmasının nedeninin maliyetin artması olarak gösteriliyor. Otopark için zeminin eksi katına girilecek bu da milyet fiyatlarını yükseltecek. Projenin de 417 otomobil kapasiteli olarak ihale edildiği bilgisi var.
Otopark sayısının artması halinde projenin ek ihale olması gerektiği ifade ediliyor.
MUHTARLAR KARŞI ÇIKMIŞTI
Ordu'da bulunan muhtarlarda Millet Bahçesine 2000 bin adet otopark yapılmasını istiyor. Son gelen bilgilere göre, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin de konuyu takip ettiği otopark kapasitesinin 950'e çıkartılabileceği konuşuluyor.