Ordu'nun o ilçesinde su sorunu kökten çözülüyor

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Kumru İlçesi Suya Kavuşacak

Bu kapsamda “Ordu Kumru Göleti İnşaatı”nda gelinen son nokta hakkında yazılı açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA; “Temelden yüksekliği 42 metre, 0,797 hm3 su biriktirme hacmine sahip, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipindeki Kumru Göleti, Ordu İli Kumru İlçesine 2,93 hm3/yıl içmesuyu sağlayacaktır.” dedi.

Dev projede son aşamaya girildi

2016 yılında çalışmalarına başlanan ve 118 Milyon TL maliyeti olan proje kapsamında; Ordu Kumru Göleti'nin gövde dolguları tamamlanmış olup, önyüz beton imalatlarına devam edilmektedir. 2023 yılı sonunda su tutma işlemine geçilecektir. Kumru Göletinde fiziki gerçekleşme oranı % 95’dir.