Ordu Şehir Hastanesi'nin yatak sayısı Bakan Koca'ya soruldu

TAKİP ET

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu Şehir Hastanesi ile ilgili belirsizlikleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sordu.

Ordu Şehir Hastanesi ile ilgili tartışmalar bitmiyor. Hastanenin kaç yataklı olduğu bile belli değil.


CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Ordu Şehir Hastanesi’ni sordu. Torun,’un Bakan Koca tarafından cevaplandırılmasını istediği sorular şöyle;


1.    Ordu Şehir Hastanesi’nin hizmete gireceği tarihi açıklar mısınız?
2.    Ordu Şehir Hastanesi’nin yatak kapasitesine ilişkin yapılan 3 ayrı açıklamadan hangisi doğrudur?
3.    Hastanenin ikmal ihalelerinin Cumhurbaşkanınca onaylanmamasının sebeplerini açıklar mısınız?
4.    Hastane yolu inşaatını üstlenmiş olmasına karşın Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarının bu iş için yetersiz olduğu öğrenilmiştir. Yolun ve yol bağlantılarının yapımı için Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüşüldüğü doğru mudur? Doğruysa görüşmeler hangi aşamadadır?
5.    Ordu Şehir Hastanesi’nin yapımı için bugüne kadar ne kadar harcama yapılmıştır? Hastane tamamlandığında yapılan toplam harcamanın hangi boyutta olacağı öngörülmektedir?
6.    Proje başlangıcında öngörülen harcama miktarları aşılmış veya aşılacak mıdır? Eğer varsa söz konusu ek harcamaların miktarını açıklar mısınız? 
7.    Sağlık yönetimi uzmanları en verimli hizmet veren hastanelerin 200 ila 600 yataklı hastaneler olduğunu ifade etmektedirler. Ordu Şehir Hastanesine harcanan bütçe ile 600 yataklı kaç hastane yapılabileceğini açıklar mısınız?