Ordu Stadı'nda Ordu Türküsü çalmak yasak mı?

TAKİP ET

Ordulu Ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Seyfettin Tomakin, Yeni Ordu Stadı'nda maç öncesi ve devre arasında Ordu Türkülerinin çalınmamasına sistem etti. Tomakin,' Kendi kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkalım' dedi.

 

Yeni Ordu Stadı’nda oynanan müsabakalar öncesi ve devre arasında Ordu Türkülerinin çalınmaması eleştiri konusu olmuştu. Statta Ordu Türkülerinin neden çalınmadığı soruluyordu?

Ordulu Türk Halk Müziği Sanatçısı Seyfettin Tomakin, müsabakalarda Ordu türkülerinin çalınmasını istedi.

Kendisinin de sürekli maça gittiğini belirten Seyfettin Tomakin,” Ordulu çok değerli sanatçılarımız var. Ordu Yöresine ait onlarca eser bulunuyor. Stada gittiğimizde yabancı müzikler çalınıyor. Ordu’nun reklamı, Ordu’nun tanıtımı diyoruz. Müsabaka öncesi ve devre arasında Ordu Türküsü çalınsa bunun kime zararı olacak. Takımlarımız Ordu ile bütünleşmek istiyor. Önce kendi değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Türkümüze sahip çıkalım. Biz Ordu’da kendi türkümüzü çalmıyorsak, dışardaki adam neden çalsın” dedi.

Seyfettin Tomakin, Yeni Ordu Stadı’nda Ordu Türküsü çalınması için 52 Orduspor ve Orduspor 1967 yöneticileriyle görüşeceğini de sözlerine ekledi.