Ordu Teleferik Ücretleri Zamlandı! İşte Yeni Teleferik Fiyatı

TAKİP ET

Ordu turizminin lokomotifi olan teleferik ücretlerine zam geldi. Zamlı tarife başladı.

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde Boztepe ile sahil arasında hizmet veren teleferik ücretlerine yüzde 100'e yakın zam geldi. Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki Orbel tarafından işletilen teleferik ücretlerine yapılan zam uygulamaya konuldu.
Ordu'da yeni teleferik ücretleri şöyle;

Kişi başı: 120 TL (Eski fiyat: 60 TL)

Öğrenci: 50 TL (Eski fiyat: 25 TL)

Gazi yakını ve engelliler: 25 TL

Yabancılar: 400 TL

Tek yön:

Kişi başı: 80 TL (Eski fiyat: 40 TL)

Öğrenci: 30 TL (Eski fiyat: 15 TL)

Gazi yakını ve engelliler: 15 TL

Yabancılar: 300 TL
Ordu Teleferik
Deniz kenarından 509 metre rakıma çıkarak aynı anda iki mevsim yaşatan tek teleferiktir.
2011 yılında hizmete açılan Ordu Teleferik tesisi, 2.372 metre hat uzunluğu ve her biri 8 kişilik 28 adet kabini ile yılda ortalama 800.000 yolcuya hizmet vermektedir.
Uzman teknik kadrosu ve üst düzey güvenlik sistemi ile yolcularına güvenli bir sürüş keyfi sunan Ordu teleferik tesisi sektörde öncü ve güvenilir olmayı başarmıştır.   
Yağmur, kar, tipi gibi her türlü hava koşullarında çalışabilecek şekilde tasarlanan Ordu Teleferik esisi, sadece 45 km/h rüzgar hızı aşıldığında hizmet verememektedir.
Teleferik sistemi otomatik plc ekranlarla sürekli izlenmektedir. Sistem, herhangi bir sorunda kendini korumaya alarak, sesli ve görüntülü ikazlarla operatörü uyarmaktadır. Deneyimli teknik personel bu uyarıları dikkate alarak gereken müdahaleyi zamanında yapmaktadır.
Ordu teleferik tesisi saatte taşıma kapasitesi 900 kişidir. Bu sayede yolcuları bekletmeden sürekli ulaşım sağlanmaktadır. İstasyona yaklaştıkça yavaşlayan kabinler yolcuların güvenli binişlerine olanak sağlamaktadır.