Ordulu Başkan İstanbul'a veda etti

TAKİP ET

CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde  Başkanlığa Özgür Çelik seçildi. Tekrar aday olmayan Ordulu İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kongrede konuşma yaptığı sırada bir grup partili tarafından yuhalandı.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede konuşan Kaftancıoğlu, 6 yıl CHP İl Başkanlığı yaptığını ve partililere son kez seslendiğini söyledi.

CHP'nin kongresinde her fikri özgürce söyleyen adaylar olduğunu belirten Kaftancıoğlu, 21. yüzyılda Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına girerken sınırları aşan ama birbiriyle bağlantılı sorunlarla karşı karşıya olunduğunu kaydetti.

İstanbul örgütü, ilçe başkanları, delegeler ve parti üyeleriyle ilgili trollerin, kendilerine gazeteci diyenlerin iftiralarına uğradığını ileri süren Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dönüştürücü siyaset, sahici ve samimi siyaseti toplumda yerleştirmek için her türlü eleştirimi, tahmin ediyorum en sert ve en net eleştirilerimi yüzüne karşı yapmama rağmen, 'Siyasette kadınlar da olmalı.' deyip, eleştirileri büyük bir olgunlukla karşılayan ve kadınların da siyasette var olmasının bu şekilde önünü açtığına inandığım Genel Başkanım Sayın Kılıçdaroğlu'na kişisel ve özel teşekkürümü ediyorum. Kendisine yaptığım eleştirilerin herhalde bu salonda yarısını birine yapsaydım bana düşman olurdunuz."

Kaftancıoğlu, konuşması sırasında zaman zaman alkışlanırken, bir grup tarafından da yuhalandı.