Ordulu Bürokrat Belen'e BM'de üst düzey görev!

TAKİP ET

Orman Genel Müdürlüğü'nde Başmüfettiş olarak görev yapan Ordulu İsmail Belen 'Orman Forumu (United Nations Forum on Forest-UNFF) 2024/2026' yılları dönem başkanlığına seçildi.

Ordu’nun yetiştirdiği önemli bürokratlardan Orman Yüksek Mühendisi İsmail Belen’e Birleşmiş Milletlerde önemli görev verildi. Ordu Kabataşlı olan İsmail Belen,” Birleşmiş Milletler Orman Forumu” dönem başkanlığına getirildi.

İsmail Belen, göreviyle ilgili şunları söyledi;
2000 yılında kurulan UNFF, BM çatısı altında uluslararası ormanlar ve ormancılık politikaları konusunda "hükümetler arası politika kurulu" işlevi görüyor. 
Ülkemizin teklifi ve üyesi olduğumuz Batı Avrupa ve Diğer Ülkeler Grubunun (the Western European and Other States Group- https://www.un.org/dgacm/en/content/regional-groups) ortak adayı olarak katıldığım seçimde;


*Afrika grubu adına Abderrahim Houmy (Fas), 
*Asya-Pasifik grubu adına Javad Momeni (Iran), 
*Latin Amerika ve Karayipler grubu adına Andrés Napurí Pita (Peru),
* ve Doğu Avrupa adına Maria Sokolenko (Rusya) başkan yardımcısı olarak seçildi. 
Toplamda 172 ülkenin katıldığı UNFF19'da 50'den fazla ülke Bakan/Bakan Yardımcısı/ Daimi Temsilci seviyesinde temsil edildi. 
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Başkanı, Ekonomik ve Sosyal Konsey Başkanı, FAO Genel Müdürü dahil bir çok uluslararası kuruluşun, STK'ların ve özel sektör yetkililerinin katıldığı UNFF 19 sonunda "Üst Seviye Deklerasyon" ve 2025/2028 yılları çalışma planı kabul edildi.


Beni bu onurlu göreve teklif eden;
Orman Genel Müdürlüğü ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığına, 
Her türlü desteği veren T.C. Dışişleri Bakanlığına,
Dışilişkiler danışmanı olarak görev yaptığım TMMOB Orman Mühendisleri Odasına, başkanlığını yürütmekten onur duyduğum Geleceği Önemseyenler Derneğine,
Batı Avrupa ve Diğer Ülkeler Grubundan kıymetli meslektaşlarıma,
Dünyanın tüm ormancılarına, 
Dua ve desteklerine minnettar olduğum dostlarıma ve aileme teşekkür ederim.