Ordulu Yazar Birol Öztürk'ün "Erkin Baba" kitabı basılamadı

TAKİP ET

Ordu'nun sevilen yazarlarından Birol Öztürk'ün son yazdığı Erkin Baba' kitabı enflasyonist nedenlerden dolayı basılamadı.

Ordulu Yazar Birol Öztürk, bu defa 7 Ağustos 2023 tarihinde vefat eden rock’n roll sanatçısı Erkin Koray’ın biyografisini yazdı.

“Erkin Koray, sevenleri tarafından Erkin Baba olarak anılır. Barış Manço, Cem Karaca ve Erkin Koray aynı kuşağın çocukları ve sanatçılarıdır. Anadolu rock, Türkçe sözlü rock’n roll, uzun saç ve geleneklere aykırı giyim tarzıyla, kültür ve sanat dünyamızın devrimcileridir onlar” diyen Birol Öztürk’ün daha önce Barış Manço’yu anlatan kitabı yayınlanmış ve hâlâ satıştadır.

Cem Karaca’nın ardından Erkin Koray’ı da yazıp basıma hazır hâle getiren Öztürk konuyu şöyle dile getirdi:

Yayınevleri ve matbaalar da market rafları gibi enflasyonist ortamdan olumsuz etkilenmiş ve eskiden olduğu gibi yazılan her kitap, her türden risk alınarak basılamıyor. Cem Karaca ve Erkin Koray, ne yazık ki bu yangın yeri döneme denk geldi. Basılmaları için en uygun zamanı bekleyeceğiz artık.”

1941 yılında İstanbul’da doğan Erkin Koray’ın mezarı Kanada’nın Toronto kentindedir. Erkin Koray’ın kızı Toronto’da yaşamakta olup, usta sanatçı hayattayken olduğu üzere bu dünyadan göçtüğünde de kızına yakın olmak istemiştir.