Organik fındık üretimi Ordu'nun O ilçesinde yaygınlaştı

TAKİP ET

Organik fındık üretimine geçiliyor. Ordu'nun İkizce İlçesi'nde de organik fındık yetiştiriciliği gelişiyor.

Üreticler daha kaliteli ürün elde edebilmek için organik fındık yetiştirmeyi tercih ediyor.Organik fındık fiyatı normak fındık fiyatının üzerinde satılıyor. Ordu'da da organik fındık yetiştiriciliği yaygınlaşıyor.


Organik fındık üretimi yapılan İkizce ilçesinde üreticilere organik ürün desteği verildi. Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, organik ürünleri İkizceli fındık üreticileirne teslim etti. Kemal Yılmaz, "Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından ‘’Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Geliştirilmesi Projesi’’ kapsamında desteklenen “Hep Birlikte Organik Fındık Yetiştiriciliği Projesi”nden yararlanan İkizce’li üreticilerimize organik katı-sıvı gübre ve organik bitki koruma ürünlerinin dağıtımını gerçekleştirdik." dedi.


Türkiye'de organik fındık üretimi en çok Düzce,Samsun, Ordu, Zonguldak ve Artvin illerinde yapılıyor.


Organik Fındık üretimi nedir?

Organik tarım, kimyasal ilaç ve gübreler yerine organik ve yeşil gübreleme, münavebe, toprağın muhafazası, bitkinin direncini arttırma,
parazit ve predatörlerden yararlanmayı tavsiye eden ve üretimde miktar artışını değil, ürünün kalitesinin yükseltilmesini ilke edinen bir üretim şekli olarak ifade edilmektedir.