OTSO Başkanı: 10 yıl sonra Ordu fındık kenti olmayabilir!

TAKİP ET

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Karlıbel, 'Bu gidişle 10 yıl sonra Ordu fındık kenti olmayabilir' dedi. Karlıbel, bu konuda hazırlanan raporu mecliste açıklayacak.


Ordulu Sanayici, Fındıkçı Emrah Albayrak, Türk fındığı ilgili yaptığı açıklama tartışma yarttı. Sosyal Medayada Emrah Albayrak’ı destekleyen yorumlar geldi. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Karlıbel, Emrah Albayrak’ın açıklamalarını destekleyen bir açıklama yaptı. Karlıbel, “ Son hazırlanan raporu sizinle mecliste paylaşacağım. Bu gidişle 10 yıl sonra ordu fındık kenti olmayabilir.” Dedi.
Karimex Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Albayrak, Türk fındığı ile ilgili şu değerlendirme de bulundu;
“Tehlikenin farkında olmanıza artık gerek kalmadı.
Hep söylüyorum, dünyada fındık tüketimi azalmıyor. ARTIYOR. Azalan çerez olarak fındığın tüketilmesi. Azalan TÜRK FINDIĞININ tüketilmesi.
Sistematik olarak bu azalışı arttırmak ve belli bir seviyede tutmak istiyorlar. Birileri bunu yaparken biz ne yapıyoruz peki? Onlara yardımcı oluyoruz. Yardımcı olmakta, para karşılığı iş birlikçi (iş birliği demiyorum yanlış anlaşılmasın) olmakta üstümüze yok!
Yok efendim Türk Fındığı gibisi yok..
Bizim fındıktaki tat hiçbir yerde yok..
En iyisi bizdeki.
Aroması, tadı, kokusu fasa fiso…
El alemin bizi kandırmasına gerek yok, biz kendimizi harika kandırıyoruz.
Dünyanın en kaliteli fındığı kimsenin umurunda değil. İnsanlar sadece fındık yemek istiyorlar. Standart bir fındık, istikrarlı fiyattan, sadece fındık.
Artık İtalyanlardan sonra, Amerikalıların da sadece fındık dikip ham olarak satmadığını görebilirsiniz..”
Emrah Albayrak’ın açıklamalarına gelen bazı yorumlar şöyle;
Levent Karlı Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı;
Son hazırlanan raporu sizinle mecliste paylaşacağım. Bu gidişle 10 yıl sonra ordu fındık kenti olmayabilir

Birol Öztürk/ Ordu Ticaret Borsası Genel Sekreteri
Kapitalizm dinamik bir olgudur , duygusal argümanları kabul etmez. Amaç “kâr maksimizasyonu” dur ve bu amacı Şili fındığı ile tesis ederse kral Şili’dir… Azerbaycan’dır… Gürcü’dür… Amerika’dır…
Adil Levent Karlıbel başkanım, 100 milyar dolarlık pazardan 2,5 milyar dolar pay alıp da bu durumu “milli ve stratejik” ilan etmek, kendi başına garabet!
Özcan Şahin/ Ordu Şahinler Fındık
Adil Levent Karlıbel bizde iklim değişikliğini gördüğümüz için Gürgentepe’yi fındık kenti yapmaya çalışıyoruz.
Gece gündüz sahada mühendislerimizle çalışıyoruz
Fakirin ekmeği umuttur.
Ali Keskin;
Fındığımıza hiç sahip olamadık ki Lokman Kondakcı’dan sonra Ferrero üstüne üstlük bizim fındığımızın borsası bile başka ülkede olduktan sonra başka ne olabilirdi.
Yerli yatırımcı katma değer üretir bir türlü göremedik, görmezden geldik. Bunun temeli siyasi maalesef fındığın haşereleri için mücadele gibi Artık bununla da mücadele yapmak gerekiyor.