Pancar Çorbası satışları iki katına çıktı; Günde iki kazan çorba satıyor

TAKİP ET

Testa Atlas dünyanın en kötü yemeklerini seçti. Pancar Çorbasının en kötü 100 yemek sıralamasında 7. sırada yer almasının tartışmaları devam ediyor. Pancar Çorbasının bu kötü haberi bile satışları arttırdı.

En kötü 100 yemek sıralamasında Pançar Çorbasının 7. sırada yer almasına Çambaşı Çayçısı Serdar Şimşek'ten farlı bir yorum geldi. Şimşek," O çorbanın ya pancarı Çambaşı Yaylası'ndan değildir ya da aşçısı kötüdür" dedi.


Şimşek, haberlerin çıkmasından sonra pançar çorbası satışlarının arttığını söyledi. Şimşek" Önceden günde bir kazan çorba satıyordum şimid iki kazan" ifadelerini kullandı.


Pançar çorbasının kar yemiş taze pançardan yapılması gerektiğini belirten Serdar Şimşek," Çorba yayla pancarından yapılmalı. Pancarı haşlayıp derin dorndurucuya koyuyorlar sonrada çorbasını yapıyorlar. Bunlardan yapılan çorba iyi olmaz.O yarışmada pançar çorbası nasıl kötü yemek çıkmış şaşırdım. Kötü pançar çorbası yoktur, kötü aŞçı vardır" şeklinde konuştu.

PANÇAR ÇORBASI NASIL YAPILIR?
1 demet (kara lahana) pancar
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı barbunya fasulyesi
1 adet kuru soğan
1 adet acı biber
1 su bardağı mısır unu
1/2 çay bardağı pirinç
½ çay bardağı bulgur
½ çay bardağı haşlanmış mısır
2 çay kaşığı tuz
Pancar Çorbası Yapılışı:

Pancar temizlenip yıkanır. İnce ince doğranır. Bir tencerede yağ eritilir. İncecik doğranmış soğanlar bu yağda penbeleşinceye kadar kavrulur. Pancarın yeşil rengini koruması için kaynayan suya önce tuz atılır. Sonra doğranmış pancar biraz piştikten sonra pirinç, bulgur ve önceden haşlanmış fasulye ile mısır katılır. Birlikte epeyce kaynadıktan sonra, elenmiş mısır unu kaynayan yemeğin içine elle azar azar dökülerek, tahta kaşıkla topaklaşmaması için devamlı karıştırılır. Yemek ocaktan indirilmeye yakın bir parça acı biber ilave edilir. Arzuya göre iç yağı bir tavada yakılarak yemeğin üzerine gezdirilir. Daha sonra servis yapılır.(Kaynak/ Ordu Mutfağı Yöresel Ev Yemekleri)