Torun; Ünye'nin il olmasına destek veririz

TAKİP ET

CHP PM Üyesi ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, daha önce de ifade ettiği gibi Ünye’nin il olmasına destek olacaklarına vurgu yaptı.

Torun; yasası hazırlanıp Meclise geldiğinde Ünye’nin il olması için olumlu oy kullanacaklarını söyledi.

Oney Flash FM’deki Haftanın Yorumu programına katılan ve Musa Özgür Kıroğlu, Ali Öztürk ve Hakan Korkmaz’a açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ünye’nin il olması konusundaki soruya verdiği cevabında, daha önce de belirttiği gibi Ünye’nin il olmasına destek olacağını söyledi.

Programda, Hakan Korkmaz’ın; “Türkiye’de 19 ilçenin il yapılacağı, Ünye’nin de bunların arasında olacağı konusuna nasıl bakıyorsunuz? Konu Meclis’e geldiğinde tavrınız ne olur?” sorusuna verdiği yanıtında şunları söyledi;

“Ünye’nin il olmasına destek olacağımızı geçmişte söylemiştik. Meclise geldiğinde destek verip katkı sağlayacağımızı burada bir kez daha ifade edeyim.

Ama bunu üzülerek söylüyorum; hep bir heyecan yaratılıyor. Sonra da iş moral bozukluğuna dönüyor. Bunda samimilerse gereğini yapsınlar. Bizde desteğimizi verelim. Ama bunu her seferinde ısıtıp ısıtıp getirip insanların duyguları ile oynamasınlar. Bu yıllardır konuşulan bir konu. Sadece Ünye’de değil, bir çok ilçe var. Ama maalesef Bahçeli’nin rakamlarla şeyi çoktur, 1,000 ilçe 100 il diyor. Bu sadece yaptım demekle de olmuyor. Bunun altyapısı lazım, bununla ilgili bir hazırlık lazım. Bunun bürokratik, coğrafi, bütçe olarak tanımlanması lazım. Bunu gündeme getirip, yerine getirmeyenlere de hemşerilerimiz hesabını sorar.”

Kaynak: Ünye Kent Gazetesi