Trafoya kedi mi girdi? Oy sayımı sırasında elektrikler sürekli kesildi!

TAKİP ET

Ordu'da sandıkların sayımı sırasında yaşanan elektrik kesintisi muhtarın değişmesine neden oldu. 

Ordu'nun Ulubey İlçesi Yukarıkızılen Mahallesi muhtarını itiraz üzerine Seçim Kurulu belirledi. Yukarıkızılen Mahallesi'nde muhtarlık için Mürsel Uğurlu, Nabi Tut ve İrfan Baki aday oldu.

Mahallede 4 sandık kuruldu. Yapılan sayımda mevcut muhtar Mürsel Uğurlu 5 oy farkla seçimi kazandı.


Elektrikler kesildi
Seçimi kaybeden adaylardan İrfan Baki, muhtarlık oylarının tasnifi sırasında elektriklerin sürekli bilinçli olarak kesildiğini ve bu nedenle seçime şaibe karıştığını ileri sürerek Ulubey Seçim Kurulu'na başvurdu.


Seçim Kurulu, İrfan Baki'nin itirazını kabul ederek oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Bugün yapılan sayım sonunda İrfan Baki 475 oy alarak Aşağıkızılen Mahallesi Muhtarı oldu. Pazar günü 5 oy farkla seçimi alan Mürsel Uğurlu bu kez 3 oy fark yedi ve  472 oyda kaldı. Diğer aday Nabi Tut 160 oy aldı. Seçim Kurulu 53 muhtarlık oyunun geçersiz sayılmasını kararlaştırdı.


Yukarıkızılen Muhtarı seçilen İrfan Baki, "Çok değerli Yukarıkızılen mahallesi sakinleri seçimlere yaptığımız itiraz sonucunda netice değişmiş bulunmaktadır. Muhtarlık görevi tarafıma tevdi edilmiştir. Desteklerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.  Oy atan atmayan herkesin muhtarı olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Allahın izniyle ile hep birlikte kızılenimizi daha iyi yerlere getireceğiz. Rabbim birlikteliğimizi daim eylesin. Beni destekleyen tüm dostlarımı sağduyulu olmaya davet ediyorum hiçbir aşırılığa mahâl vermeyelim." dedi.