Tüccar Şahin: Fındık yılbaşına 100 TL olur

TAKİP ET

Bu yıl rekoltenin az olması ve üreticilerin artık ihtiyacı kadar fındığı pazara indirmesiyle birlikte fiyat yükselişe geçti, 80 lirayı gördü. Yılbaşına kadar fındık fiyatının 100 lirayı bulacağına işaret ediliyor.

Ünye’de serbest piyasada fındık 80 lirayı gördü. Bu yıl rekoltenin az olması ve üreticilerin artık ihtiyacı kadar fındığı pazara indirmesiyle birlikte fiyat yükselişe geçti. Böyle giderse yılbaşına kadar fındık fiyatının 100 liraya geleceği düşünülüyor.

Ünyeli fındık Tüccarı Arzanoğlu Tarım Ürünleri sahibi Eray Şahin Arzanoğlu, fındık fiyatına ilişkin Ünye KENT Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi; 

İhtiyaç kadar fındık pazara indiriliyor

“Evet şuanda fındık fiyatı her gün bir, iki lira üstüne koyuyor. Bu gidişle daha da yükselecek gibi. Artık üretici fındığına sahip çıkıyor. Daha önceki yılarda sahip çıkmıyordu. Fındığını hemen pazara indiriyordu. Ama şimdi bakıyoruz hemen pazara indirmiyor. Fındığını çuvallayıp ambarına koyuyor. İhtiyacı kadar fındığı pazara indiriyor. Artık üreticilerde beklenti içerisinde. FERRERO’nun da açıkladığı fiyattan sonra üretici beklenti içerisine girdi.  Bana öyle geliyor ki bu sezon biraz uzun olacak. Çünkü TMO ile aynı fiyatları yakaladık. Üretici artık bizi tercih edecek. Ayrıca şu anda 85-90-100 liralar bekleniyor. Bu beklenti olduğu için ihtiyacı kadar fındığı pazara indirip ihtiyacını görüyor. Geri kalanı bekletiyor. Üretici artık bilinçlendi. Rekoltenin düşük olması ise beklentiyi yükseltiyor. 

-“Böyle giderse yılbaşına kadar fiyat 100 TL olur”-

Bence böyle giderse yılbaşına kadar fiyat 100 TL olur. Şimdi TMO fiyatı 82 verdi ama 79’dan para ödüyor. Bizde zaten 50 randıman fındık 78-79-80 lira. Aslında biz fiyat olarak TMO’yu geçtik. Üreticiler lütfen fındığına sahip çıksın. Pazara hemen indirmesin bekletsin. Güvendiği birine de bırakabilir. Ama imkanı varsa ihtiyacı kadarını satsın kalanı asla satmasın.”