Türkiye bu maçı konuşuyor; Perşembe ile Çarşamba sahaya çıkıyor

TAKİP ET

Türk futbol tarihinde bir ilk yaşanacak. Perşembe ile Çarşamba ilk kez karşı karşıya gelecek. Merakla beklenen maç hangi tarihte nerede oynanacak?

Ordu hafta sonu Türk futbol tarihinde bir ilke sahne olacak. İsimlerini günlerden alan Perşembespor ile Çarşambaspor ilk kez karşı karşıya gelecek.

Bölgesel Amatör Lig 12. Grupta yılın maçı olarak görülen Perşembespor-Çarşambaspor maçının sonucunu tüm Türkiye merak ediyor.

Karadeniz’in iki komşu ilinin takımı kozlarını Ordu Perşembe İlçe Stadı’na 26 Kasım Pazar günü paylaşacak.

Perşembespor oynadığı 6 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. 10 gol attı, 4 gol yedi 10 puanla 3. Sırada yer alıyor.

Çarşambaspor ‘da 6 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. 9 gol atıp 4 gol yedi 10 puan toplayıp 4. Sırada yer alıyor.

TAKIMLARIN İSİMLERİ MAÇI ÖNÜNE GEÇTİ

Perşembe ve Çarşamba’nın isimleri maçın önüne geçmiş durumda. İki ilçenin kendisine has türküleri bile var. Maç sonu “Akşam oldu yanıyor Vona’nın ışıkları” türksü mü yoksa “Çarşamba’yı sel aldı” türküsü mü söylenecek?

PERŞEMBE İSMİ NEREDEN GELİYOR?

 Satılmış nahiyesinde pazar, Perşembe günleri kurulduğu için Satılmış nahiyesi yerine Perşembe adı kullanılır olmuş. Eski Türk geleneğine göre her yerleşim yerini kuranın ismi verilmiştir. Perşembe’yi kuran kişinin ismi Satılmış olduğu için bu isim verilmiştir.

Perşembe İlçesi; Orta Karadeniz Bölgesinde Canik Dağlarının eteğinde,Ordu-Samsun Sahil Devlet Karayolu üzerinde tabii bir koy durumundadır. Bir sahil İlçesidir. Kuzeyinde Karadeniz, Doğusunda Ordu, Batısında Fatsa, güneyinde Ordu-Ulubey ve Fatsa İlçeleri ile sınırlıdır. En yakın havaalanı olan Ordu-Giresun havaalanına 30 Km dir.

ÇARŞAMBA'NIN ADI NEREDEN GELİYOR?

İlk defa 1370 yılında Sarıcalı Mahallesi ve Kuş Doğanlı köylerinin bulunduğu mevkide büyük bir panayır kurulmuş, Çarşamba günü olması nedeni ile bu panayıra Çarşamba Panayırı denilmiştir. Bu pazaryeri sonradan değişmiş ve adı tüm ovaya verilmiş olup, 600 yıldan beri tüm ovanın adı olarak anılmıştır.