Ünye Belediyesi Cennet Hurmasından pekmez yapıyor

TAKİP ET

Şifa deposu olan Cennet Hurmasının Ordu'da pekmezi yapılıyor. Ünye Belediyesi tarafından Asarkaya Kent Ormanı'nda kadınların pekmez mesaisi başladı.

Ordu Ünye’de yaygın olarak yetişen cennet hurması belediye tarafından toplanarak pekmezi yaptırılıyor. Cennet Hurması Pekmezi piyasaya Ünye İskelesi Markasıyla sürülüyor.
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Asarkaya Kent Ormanı’nda pekmez yapan kadınları ziyaret etti. Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Tavlı,”
Hanım kardeşlerimizle yöresel ürünlerimize değer kazandırıyoruz.
Doğal ortamda Cennet Hurmalarını Ünye İskelesi markası ile işleyerek pekmez, kuru ve birçok şekilde sofralarınıza ulaştırmak için çalışan kardeşlerimizi Asarkaya Kent Ormanında ziyaret ederek kolaylıklar diledik. “ dedi.
Cennet Hurması diğer Adıyla Trabzon Hurması    
Türkiye’de genellikle Trabzon hurması adıyla bilinen bu meyvenin, Japon hurması ve Akdeniz hurması gibi isimleri de bulunur. Diospyros türündeki ağaçlardan elde edilen cennet hurmasının yüzlerce çeşidi vardır ve sonbahar mevsiminde hasat edilir. Kış başlarına kadar tezgahları renklendiren meyve, ham ve sert haldeyken sarıdır, olgunlaştıkça yumuşar ve turuncu bir renk alır. Çoğu sert haldeyken yenemez, ağızda buruk bir tat bırakır.