Vali bu konuya el atmalı; Öğrenci ,öğretmen okula ulaşamıyor

TAKİP ET

Ordu'da 8'i devlet okulu, 9'u özel eğitim kurumu aynı mahalleye yapılınca okullara ulaşmak imkansız hale geldi. Trafiği rahatlatmak için yapılan kavşak çözüm yerine çileye döndü. İlin sorumluları çözüm için adım atmıyor.

Ordu Altınordu Bahçelievler Mahallesi’nde 8’i devlet okulu, 9’u kreş özel eğitim olmak üzere 17 eğitim kurumu var. Plansız, programsız dar alana yapılan eğitim kurumlarına   trafik yoğunluğu nedeniyle öğrenciler ulaşmakta zorlanıyor. Trafikte öğrenciler okula geç kalıyor.
Ordu Lisesi, Altınfındık İlkokulu, Altınordu İlkokulu, Hamdullah Suphi Tanrıveröver Ortaokulu, Altınordu Orta Okulu, Kız Meslek Lisesi, Faruk Furtun Anaokulu, Züver Kaya Meslek Lisesi, Atatürk Mesleki Anadolu Lisesi tam 8 okul yan yana aynı bölgede bulunuyor. Devlet okullarının yanında bölgede 9 tanede etüt salonu, kreş yer alıyor. Günlük öğrenci sayısı mahallede 8 bini aşıyor. 
Anaokulu, İlkokul ve Ortaokullar kendi bölgesinden öğrenci alması gerekirken binlerce öğrenci başka mahallelerden taşımalı olarak Bahçelievler Mahallesi’ndeki okullara  geliyor.
Okulların giriş çıkışlarının birbirine yakın olması nedeniyle trafik çıkmazı yaşanıyor. Yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle öğrenciler okula ulaşmıyor.
Öğrenciler kadar öğretmenlerde zor durumda. Öğretmenler kendi arabalarıyla kendi okuluna ulaşmakta güçlük çekiyor.
BİR KURAL YOK?
17 eğitim kurumunun bulunduğu mahallede bir trafik kuralı bulunuyor. İsteyen istediği yere otomobilini park ederken, tek yön uygulaması olmadığından karşılıklı gelen araçlar nedeniyle trafik kilitleniyor.
ÇÖZÜM İÇİN YAPILAN KAVŞAK ÇİLE OLDU
Bahçelievler Mahallesi’ni ana yola bağlayan bölüme kavşak yapıldı. Kavşakta önce kazalar meydana geldi. Kavşak küçük olunca araçlar trafiği tıkadı. Kavşakta sıra bekleyen araç kuyrukları okulların önüne kadar uzuyor. Durum böyle olunca trafik daha da sıkışıyor.
MUHTAR FELEK: ÇÖZÜM BULUNSUN
Mahallede 17 tane eğitim kurumu bulunduğunu belirten Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Nazım Felek “Mahallemizin nüfusu 7.500. Mahallemizin günlük öğrenci sayısı 8 bin. Öğrenciler dışardan özel araç ve servisle geliyor. Trafik sorunu büyük. Çözümü için girişimlerimiz oldu. Konuyu son olarak Vali Bey’e ilettik. Çözüm bekliyoruz. Bu sorun bir an önce çözümlenmeli” dedi.
VALİ KONAĞI DA AYNI YERDE
Ordu Valiliği Konağı da Bahçelievler Mahallesi’nde bulunuyor. Vali Muammer Erol’un mahallede yaşanan trafik konusunun çözümü için   duyarlı olması isteniliyor.