Yetenekli öğrencilere güzel haber, Muhsin Yazıcıoğlu Spor Lisesi sınavla öğrenci alacak

TAKİP ET

Ordu Muhsin Yazıcıoğlu Spor Lisesi yetenek sınavı ile öğrenci alacak. Başvurular başladı, kimler başvuru yapacak?

Spor yeteneği olan gençler bu lise tam size göre. Ordu Muhsin Yazıcıoğlu Spor Lisesi yetenek sınavı ile öğrenci alıyor. Sınava başvurular bugün başladı. Başvurular  27 Haziran tarihine kadar devan edecek.
Başvurular Ordu Altınordu İlçesi Durugöl Mahallesi’ndeki okul müdürlüğüne şahsen yapılması gerekiyor.
Başvuran öğrenciler daha sonra yetenek sınavına tabi tutulacak.

OKUL HAKKINDA
Ordu Spor Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı
arasında imzalanan “Spor Liseleri Ortak Yönetim Modeli Protokolü” ile açılmış olup özel program uygulayan proje okulları statüsündedir. Okulumuz 2022-2023 eğitim- öğretim yılında “Yeni Ordu Stadyumu” içinde hizmet vermeye başlamıştır. “Yaşayan Stat Projesi” kapsamında oluşturulan Ordu Spor Lisesinin 12 derslik, 72 kişi kapasiteli pansiyon başta olmak üzere tüm birimleriyle toplam alanı 5.442 metrekaredir. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında 9. sınıf düzeyinde 93 öğrenci alınmıştır. Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığının yayınlamış olduğu yönetmelik doğrultusunda düzenlenen “Özel Yetenek Sınavı” ile seçilmiştir.
Ordu Spor Lisesi okul müdürlüğüne kurucu müdür olarak Harun İlker
Sağlam, müdür başyardımcılığına Mahmut Nedim Boynukara, müdür
Yardımcılığı için Ömer Umur ve Kıymet Biçer görevlendirilmiştir. 2022-2023eğitim- öğretim yılında okulumuzun öğretmen kadrosunda bir Rehber öğretmen, Beden Eğitimi branşında üç öğretmen, Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı branşında birer öğretmen bulunmaktadır.