Ziraat Odası Başkanı "Körler, Sağırlar Birbirini Ağırlar Kurulu " kuruldu

TAKİP ET

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, "Tarımsal Üretim Planlama Kurulu" için " "Körler, Sağırlar Birbirini Ağırlar Kurulu" dedi.
Akça konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı;
Sevinelim mi,üzülelim mi bilemedim!
Evet tarımın planlanması ve öncelikli stratejik ürünlerin ön plana çıkarılarak,tarımsal üretimin öngörülebilir ve yönetilebilir olması çok önemlidir.
İtirazımız şunadır ve bu itirazımızıda Tarım ve Orman Bakanlığının Bitkisel Üretim Genel Müdürünün Ordu ilinde yapmış olduğu bilgilendirme toplantısında da dile getirmiştik.
Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulu,
Görevlendirilecek bir Bakan Yardımcısı Başkanlığında,
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü,
Bitkisel Üretim Genel Müdürü,
Devlet Su İşleri Genel Müdürü,
Hayvancılık Genel Müdürü,
Strateji Geliştirme Başkanı ve
Tarım Reformu Genel Müdürü
tarafından oluşturulmuştur.
Burda ne sıkıntı var diyebilirsiniz,oluşturulan bu kurulun üyeleri Tarım ve Orman Bakanlığı kurulduktan bu yana zaten bakanlığın bürokratlarıdır ve Tarım ve Orman Bakanlığının tüm kararlarını almaktadırlar.
“Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulu”
Oluşturulup kurulu oluşturan birimlerin Tarım ve Orman Bakanlığı bürokratları olması asabiyle bu kurul,
“Körler,sağırlar birbirini ağırlar kurulu olacaktır.
Oluşturulan bu kurulun içerisinde,
Tarımı,tarımsal üretimi ve hayvansal üretimi temsil eden STK’larında bulunması,dolayısıyla üretimdeki problemleri,yaşanan sıkıntıları ve çözüm önerilerini bu kurulda birinci elden dile getirmeleri sağlanmalıydı.
STK Başkanlarından da fikir alacağız,onlarıda dinleyeceğiz diyebilirsiniz,fakat STK Başkanlarınında “Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulunda “ üye olması,yapılacak planlamalara ve oluşturulacak politikalara birinci elden katkı sunmaları fırsatının verilmesi gerekmektedir.
Tarım geleceğimizdir,
Bu Ülke hepimizindir…